Aloitussivu
Etusivu

Kuvat

Tarinat

Motoristien kiitoskirkko syksy 2022

Päästiin pitämään tänä syksynä Motoristien kiitoskirkkokin ihan normaalisti koronasta huolimatta. Ilmat ovat olleet nyt syyskuun alussa aika koleat, joten pelättiin vähän, että mahtaako ketään tulla paikalle, mutta tulihan väkeä silti ihan kiitettävästi.
Pyöriä taisi olla jotain nelisenkymmentä ja väkeä noin 55 henkeä.

Tarja Kopalainen toimi tilaisuuden pappina, esirukoilijana oli Kaarina Hevonkorpi-Mäkelä, kanttori Jari Mattila hoiteli musiikkipuolen ja suntiona toimi Jukka Pelander.
Ilta jatkui messun jälkeen Mouhijärven seurakuntatalolla iltapalalla kuten ennenkin, kuulumisien jälkeen alkoi kotiinpaluu jo illan hämärtyessä ja kylmän kolkutellessa nurkissa.

Kiitos kaikille osallistumisesta taas kerran, ensi keväänä Motoristikirkko pidetään keskiviikkona 24.5.2023 klo 19.00 Mouhijärven kirkonmäellä ja paraatiajo lähtee Häijään ABC:ltä (entinen Neste) klo 18.15 - Tervetuloa mukaan!


Motoristikirkko kevät 2022

Pitkästä aikaa - parin vuoden tauon jälkeen jännättiin miten tänä vuonna käy, estääkö korona taas kokoontumiset vai kävisikö sittenkin niin, että voisimme pitää motoristikirkon, ja kyllähän niin lopulta kävi, että se voitiin pitää.

Kun sitten tuli aika ottaa oma pyörä tallista ulos, niin kuinkas Malkamäen pariskunnalle kävikään - pyörä ei inahtanutkaan, akku sökönä, vielä pari viikkoa sitten kaikki näytti olevan kunnossa mutta eipäs nyt sitten vaan päästykään pyörällä motoristikirkkoon - pikkuisen otti päähän, ei auttanut muu kuin hypätä autoon ja ajaa paikalle vähän nolosti nelipyöräisellä.

Mutta eipä tässä vielä ollut kaikki!
Meillä ei nyt ollut onni matkassa tänä vuonna ollenkaan, seuraavaksi kamera teki tepposet, näytti kuvaavan koko tilaisuuden ajan ihan hyvin mutta lopulta kameran muistikortti oli ilmeisesti mennyt rikki eikä kuvia ollut tallentunut kameralle kuin tilaisuuden alusta - tilanne huomattiin ihan liian myöhään vasta kun oltiin menossa ehtoolliselle.

Ja kun saavuttiin Häijään Äijän pihaan, niin eihän siellä ollut kuin pari pyörää, ohoh - onkohan ketään tulossa vai miten tässä käy!
Pikkuhiljaa kuitenkin pyöriä alkoi saapumaan ja lopulta paikalla oli 125 pyörää - lisäksi osa tosiaan tuli paikalle autolla.

Eläkkeellä oleva motoristipappimme Lasse Hautala piti puheen ja Tarja Kopalainen toimi tilaisuuden pappina, Mika Karola ja Matti Kuivalainen vastasivat musiikista. Suntiona toimi Jukka Pelander ja kanttorina Jari Mattila. McOtamuksen väki vastasi taas tänäkin vuonna liikennejärjestelyista ja paraatiajosta ja Otamuksella makkaran paiston ja tarjoilun hoiti Mouhijärven kappeliseurakunnan aikuistyön vapaaehtoiset.

Kiitos kaikille osallistumisesta ja toivotaan, että syksyllä voimme tavata perinteiseen tapaan Syksyn motoristien kiitoskirkossa, joka on suunniteltu pidettävän keskiviikkona 7.9. klo 18.00 Mouhijärven kirkossa.


Motoristikirkot 2020 - 2021

Eipä olisi osannut aavistaa syksyllä 2019, ettei motoristikirkkoja pidetä pariin vuoteen - tuli korona ja kaikki peruuntui.

Joka kevät ja syksy on jännätty miten käy, voidaanko nyt pitää motoristikirkko - ei voitu.


Motoristien kiitoskirkko 2019

Syksyn 2019 kiitoskirkko keräsi tuttuun tapaan väkeä paikalle - ei kuitenkaan ihan samaan tapaan kuin aiempina vuosina, ajokeli oli kylläkin mukava.

Motoristipappimme Lasse Hautala veti viimeisen motoristikirkon ennen tulevalle eläkkeelle siirtymistään, tunnelma oli jotenkin vähän haikea mutta hän kyllä lupasi olla vielä mukana, jos ei puhujana niin ainakin osallistujana.

Ilta sujui mukavasti tuttuja tapaamalla ja menneestä ajokaudesta rupatellessa, seuraava tapaaminen olisi taas keväällä 2020 Motoristikirkossa.


Motoristikirkko kevät 2019

Tänä keväänä 13. motoristikirkko oli keskiviikkona 22.5. mutta tällä kertaa keli oli arvaamaton. Päivällä säätiedote ennusti sadetta ja ukkosta Pirkanmaalle, iltapäivästä kuitenkin Mouhijärven suunnassa alkoi aurinko paistamaan niin, että kokoontumisessa jo hikoiltiin. Osa tutuista motoristeista jäi kuitenkin ukkosen saartamaksi kotipesiinsä mutta olivat toivon mukaan hengessä mukana.

Kokoonnuttiin Häijään Nesteelle K-Market Häijään Äijän edessä kuten aina ennenkin ja tuttua reittiä paraati lähti ajamaan Tervamäen kautta kirkolle klo 18.15. Meinattiin pitää kirkonmenot tällä kertaa sisällä kirkossa mutta sitten viime hetkillä sään seljettyä pidettiin se kuitenkin ulkotilaisuutena kirkon alaparkkipaikalla.

Laaksosen perhe Tervamäessä laski pyörät ja heidän poikansa Joni toivotti kyltissään meille: "TURVALLISIA KILOMETREJÄ!" - luvuksi he saivat 167 pyörää ja lähes jokainen oli morjestanut heitä! Hieno homma! Kirkonmäellä oli lisäksi 9 pyörää, joten loppuluku oli 176 pyörää eli väkeä oli paikalla sitten jotain puolitoista kertaa pyörien verran.

Jumalanpalveluksen avasi motoristipappimme Lasse Hautala, kanttorina toimi Jari Mattila, puhujana oli Maritta Laiho ja musiikista vastasti Ano Äikäs.

Tilaisuuden jälkeen osa kävi kirkossa ehtoollisella ja osa lähti suoraan Otamukselle kappeliseurakunnan tarjoamille makkaroille ja mehulle, talkoolaisina olivat Mouhijärven kappeliseurakunnan Aikuistyön vapaaehtoiset ja Mouhijärven partiolaiset.

Kiitos kaikille osallistumisesta tilaisuuteemme sekä talkoolaisille!

Erityiskiitos McOtamukselle ajojärjestelyistä, yleisöltä tuli kehuja, ettei ole missään näin hienosti hoidettua ja sujuvaa paraatiajon ohjausta ollut - kiitos!

Syksyllä Motoristien kiitoskirkko on keskiviikkona 4.9. klo 18.00 Mouhijärven kirkolla - Tervetuloa!


Motoristien kiitoskirkko syksy 2018

Kesä 2018 oli kuuma kuin mikä - ja syksystä näytti tulevan tosi kuiva - vielä mitä, kun syksyn motoristien kiitoskirkko alkoi lähestyä, niin koin pienoista jännitystä miten tänä vuonna käy, näytti että koko ajan vaan satelee ja tuulee.

Keskiviikon 12.9. aamu aukeni ankean sateisena ja todella tuulisena, Tampereella työhuoneen ikkunasta katelin vielä puolen päivän maissa kun satoi kaatamalla.
Ei tuu mitään - kekään ei lähde tänään ajeleen Mouhijärvelle, ei toi sade lopu ikinä - ja tuulee niin vietävästi!
Sade loppui kuitenkin iltapäivällä ja isojen pilvien takaa pilkisti aurinko - tosin edelleen tuuli lujaa.

Lähdettiin Jarmon kanssa siinä viiden maissa ajelemaan Häijäästä kirkolle, Nesteellä näkyi yksi pyörä ja mopo, not funny! Muutamia pyöriä tuli vastaan Porin tiellä - Hei! Väärä suunta! Ketään ei ollut kirkonmäellä, ei varttia myöhemminkään - alkoi tuntumaan kurjalta, misä kaikki on??

Sitten tuli ensimmäinen, kävellen...hmmm oliskohan menossa hautausmaalle... jaaa ei, menikin istumaan penkille ja näytti odottavan tulijoita, hyvä edes yksi vieras! Sitten tulee valkoinen auto - aha nää menee varmaan hautausmaalle - vaan eipäs menneetkään, kaksi tuttua motoristirouvaa tuli autolla ja kertoivat miesten tulevan pyörillä kohta perässä. Seuraavaksi tuli taas auto, no höh, ketäs nämä on - no yllätys, yllätys motoristeja hekin mutta nyt ei voinut tulla kipeällä jalalla pyörällä mutta autolla tultiin, aika hienoa, että halusivat lähteä mukaan vaikkei pyörällä päässeetkään.

Sitten se alkoi. Kolmen pyörän porukka. Yksi pyörä. Toinen. Koko McOtamuksen porukka. Ja lisää ja lisää ja lisää, en meinannut kameralla perässä pysyä. Lopulta väkeä oli noin 100 henkeä ja kelin huomioon ottaen se oli minusta yhden sortin ennätys.

Jumalanpalveluksen piti kirkkoherra Ari Paavilainen, motoristi myös, kanttorina toimi Jari Mattila ja suntiona hääri Jukka Pelander.
Iltaa jatkettiin seurakuntatalolla iltapalan ja kahvin sekä teen merkeissä ja juteltiin mukavia.

Kiitos kaikille osallistumisesta tilaisuuteemme!
Keväällä taas tavataan - Tervetuloa!


Motoristikirkko kevät 2018

Kevään 2018 motoristikirkko oli keskiviikkona 23.5. ja taas kerran keli oli aurinkoinen, joten liikkeellä oli paljon motoristeja. Kokoontuminen oli Häijään Nesteellä K-Market Häijään Äijän edessä, paraati lähti ajamaan klo 18.15 Tervamäen kautta kirkolle. Ulkotilaisuus alkoi klo 19 kirkon alaparkkipaikalla.

Pyöriä ajoi letkassa noin 215 ja kirkonmäellä laskettiin olevan tasan 250 pyörää. Monen kyydissä oli kaksi henkilöä, niin olisikohan tapahtumassa ollut jota kuinkin 400 henkeä - uusi ennätys!
Eli aika reippaasti on osallistujamäärä kasvanut sitten menneiden vuosien.

Jumalanpalveluksen avasi motoristikirkkoherramme Ari Paavilainen. Kanttorina toimi Lasse Rajalampi ja ulkopuolisina avustajina oli Harri Hakala - puhe ja Mika Karola - musiikki.

Tilaisuuden jälkeen osa vaelsi kirkkoon ehtoolliselle ja osa lähti Otamukselle seurakunnan tarjoamille makkaroille ja mehulle.

Kiitos kaikille osallistumisesta tilaisuuteemme!
Syksyllä taas tavataan Motoristien kiitoskirkossa keskiviikkona 12.9. klo 18.00 Mouhijärven kirkolla - Tervetuloa!


Motoristien kiitoskirkko syksy 2017

On mennyt muutamia vuosia kun tänne en ole kirjoittanut "tilastotietoa" miten Mouhijärven kevään motoristi- tai syksyn kiitoskirkot ovat väkeä vetäneet - hyvin ovat, vaikuttaa siltä, että joka vuosi väkeä tulee enemmän kuin edellisenä vuotena.

Tänä vuonna syksyn kiitoskirkossa keskiviikkona 6.9. oli aurinkoinen keli saanut liikkeelle yli 140 henkeä eli yli 100 pyörää ainakin - kesän huonojen säiden vuoksi syksyn kauniit viime päivät sai näköjään motoristin herkästi pyörän päälle.

Jumalanpalveluksen avasi motoristipappimme Lasse Hautala. Kitaraa soitti ja meille lauloi Jukka Salminen ja parvella lauloi Risto Salmela. Ari Santaharju piti hyvin puhuttelevan saarnan.

Näin syksyisin ei mennä Otamukselle, vaan viereiselle seurakuntatalolle iltapalalle ja muistelemaan mennyttä ajokautta.

Kiitos kaikille osallistumisesta tilaisuuteemme!
Keväällä taas tavataan - Tervetuloa!


Motoristikirkko 2011

Mouhijärven motoristikirkkoon saapui keskiviikkona 25.5.2011 ennätysmäärä pyöriä; noin 160 moottoripyörää. Kokoonnuttiin ensin tuttuun tapaan kauppakeskus Häijään Äijän pihaan, josta paraatiajona lähdettiin kello 18.15 Tervamäen kierroksen kautta kohti Mouhijärven kirkkoa pyytämään siunausta tulevalle ajokaudelle. MC Otamus hoiti ajojärjestelyt tänäkin vuonna hienosti.

Kelit oli taasen olleet kovin epävakaita mutta keskiviikon kohdalla näytti olevan poutaa ja näin olikin. Aurinko paistoi mukavasti koko illan vaikka lämpötila ei paljoa yli 15 asteen kohonnutkaan.

Jumalanpalveluksen avasi motoristipappimme Lasse Hautala. Tänä vuonna jumalanpalvelus olikin ihan erilainen kuin aiemmin, sillä Pontus J. Back oli esiintyjänä laulaen hengellistä rokkia ja kertomalla omasta elämästään miten Jeesus oli palauttanut hänet kuolinvuoteelta elävien kirjoihin todistamaan elävästä Jumalasta.

Ehtoollinen pidettiin kirkossa, jonne väkeä osallistyi yli 70 henkeä tänä vuonna.

Yhteinen kokoontuminen Otamuksella makkaran ja mehun merkeissä päätti tänäkin vuonna tilaisuuden.

Kiitos kaikille osallistumisesta tilaisuuteemme! Ja ensi vuonna taas! Tervetuloa!


Motoristikirkko 2010

Sateisesta säästä huolimatta noin 90 moottoripyörää kokoontui keskiviikkona 26.5.2010 kauppakeskus Häijään Äijän eteen Sastamalan Mouhijärvelle motoristikirkkoon ja pyytämään siunausta tulevalle ajokaudelle.

Pelkkää sadetta oli säätiedotukset lupailleet taas koko menneen viikon, mutta aamulla vaikutti siltä, että poutaa tulisi kuitenkin iltapäiväksi, toisin kävi. Juuri ennen kun piti lähteä kokoontumispaikalle alkoi oikein kunnolla satamaan. Lasse-pastorikin jo soitti, että mitäs tehdään, kantaako bändi kamat kirkkoon vai otetaanko riski ja pidetään tilaisuus ulkona kuten aikomus oli. Tutkittiin hartaasti sadetutkia ja tultiin siihen tulokseen, että kyllä se poutaantuu, eikä motoristi ole sokerista tehty! Ja kyllähän sitä väkea alkoi saapua kokoontumispaikalle vaikka vettä ripotteli.

Taas tehtiin paraatiajona sama Tervamäen lenkki kuin aikaisempinakin vuosina, tänä vuonna ajoreitillä ei kuitenkaan paljon katsojia näkynyt kuten viime vuonna, vettä senkin edestä.

Jumalanpalveluksen avasi motoristipappimme Lasse Hautala. Sastamalan seurakunnana pappi Ari Paavilainen saarnasi tilaisuudessa ja musiikkipuolesta piti huolen Mouhijärven "Ylioppilassoittajat" vai miksi Lasse heitä tituleerasi. Rumpalilla taitaa vaan olla vielä yksi vuosi lukioo jäljellä enkä tiedä onko kaikki ylioppilaita mutta pitäähän yhtyeellä joku nimi olla.

Kirkossa pidettiin ehtoollishetki, johon osallistui hienosti väkeä, yli 50 henkeä tänä vuonna.

Tuttuun tapaan ajettiin vielä Otamukselle iltamakkaralle ja mehulle ja tänäkin vuonna Mikkolan väki hoiti tarjoilut loistavasti.

Kiitos kaikille, jotka osallisuitte tähän tapahtumaan!

Ja ensi vuonna taas! Tervetuloa!


Motoristikirkko 2009

Kauppakeskus Häijään Äijän edustalle kokoontui 140 moottoripyörää keskiviikkona 27.5.2009 osallistuakseen Mouhijärven kirkonmäellä motoristikirkkoon ja pyytämään siunausta tulevalle ajokaudelle kuten viime vuonnakin.

Sää oli lupaillut koko menneen viikon sateita, mutta kun keskiviikko tuli ja väkea alkoi saapua kokoontumispaikalle taivas alkoi pikkuhiljaa repeillä ja sininen taivas näkyä. Ja pyöriä tuli ja tuli ja niitä tuli enemmän ku kahdella ekalla kerralla! Oli aikas helpottunut olo.

Taas tehtiin paraatiajona sama Tervamäen lenkki kuin aikaisempinakin vuosina, nyt vaan erona oli, että ajoreitillä oli katsojia ja varsinkin vanhemmat olivat tulleet lastensa kanssa heiluttamaan meille. Taisipa joku valokuvatakin meitin letkaa. Kirkonmäelle saavuttiin gospelin soidessa seurakunnan oman bändin soittamana rekan lavalta komiasti.

Jumalanpalveluksen avasi motoristipappimme Lasse Hautala. Aluksi pidettiin hiljainen hetki edellispäivänä äkillisesti sairaskohtaukseen menehtyneen MC Otamuksen jäsenen muistolle, oman seuran jäsenet kunnioittivat mustin käsinauhoin hänen muistoaan. Vammalan Vapaaseurakunnan pastori Kari Härkönen saarnasi tilaisuudessa ja Mouhijärven kappeliseurakunnan vt. kappalainen Reijo Ylimys luki rukousosuuden.

Taasen kerran Missilän Kari ja Tuula olivat hankkineet Tässä on tie –motoristiraamatut paikalla olleille. Pari nuota miestä, Ari ja Mikko sekä neidit Henriikka ja Helena jakoivat myös motoristiraamattuja sekä Gospel Riders-lehteä kun olivat ensin hoitaneet motoristeille sivutuen alle puupalikat.

Kirkossa pidettyyn ehtoollishetkeen osallistui ennätysmäärä väkeä, yli 80 henkeä.

Tänäkin vuonna kokoonnuttiin vielä Otamuksen maisemakahvilaan ja laavulle iltaa istumaan nuotion ääreen makkaralle, Mikkolan väki hoiti tämän rulianssin ansiokkaasti. Kiitos kaikille, jotka osallisuitte tämän tapahtuman toteuttamiseen, työpanoksenne on todella tärkeä!

Ja ensi vuonna taas! Tervetuloa!


Motoristikirkko 2008

Keskiviikkona 21.5.2008 kokoontui n. 130 moottoripyörää kauppakeskus Häijään Äijän eteen ajaakseen kulkueena Tervamäen kautta Mouhijärven kirkonmäelle motoristikirkkoon. Jonkin matkaa ajettuamme sadekuuro kasteli meitä auringon paistaessa, mutta se tuskin motoristeja haittasi. Taivaalle ilmestyi upean sateenkaari, joka ei jättänyt ketään kylmäksi kastumisesta huolimatta. Kun kirkon pysäköintipaikka täyttyi osallistuista ennen seitsemää, kuivatti lämmin aurinko kostuneet ajopuvut ja viritti kuulemaan Pyhää sanaa. Sopivasti sattunut Hornetin ylilento toi oman pikantin pikku lisän illan kulkuun.

Varsinainen Jumalanpalvelus alkoi Tehoputki–yhtyeen upeilla ja puhuttelevilla lauluilla. Välissä kuultiin Carita Malkamäen lukemaa Jumalan sanaa, bändin laulajan, Jarmo Jyllin todistus Jumalan hyvyydestä ja Anna-Kaisa Hautalan saarnanpätkä yhdestä päämäärästä ja monesta erilaisesta tavasta se saavuttaa, kunhan Tienä saa olla Jeesus Kristus. Päätösrukouksen johti Kaarina Hevonkorpi-Mäkelä pyytäen siunausta ja varjelusta kesän ajeluihin.

Paikalla olleille jaettiin Tässä on tie –motoristiraamatun; taskuun sopivan kokoinen kirja. Motoristien raamattu sisältää uskoon tulleiden motoristien todistuskertomuksia, Raamatun psalmit ja Uuden testamentin sekä hengellisiä lauluja rukouksia. Missilät hoitivat jaon kuten viime vuonnakin. Kirjasta innostuivat myös ne muutamat polkupyöräpojat, jotka saivat sellaisen omakseen.

Ilahduttavan suuri joukko, yli kuusikymmentä ajopukuista osallistui kirkossa pidettyyn ehtoollishetkeen, jota juhlisti Lasse Rajalammen käskemien urkujen pauhu.

Illan päätteeksi oli vielä yhteinen kokoontuminen Otamukseen iltanuotion ääreen makkaralle ja iltaa istuskelemaan.

Ja ensi vuonna taas tavataan samoissa merkeissä!


Motoristikirkko 2007

Mouhijärven ensimmäinen motoristikirkko pidettiin keskiviikkona 23.5.2007 sään ollessa mitä kaunein. Kyseisellä viikolla satoi alkuviikon, keskiviikkona paistoi aurinko koko päivän ja taas satoi loppuviikon.

Pyöriä paikalla oli 108, väkeä oli paitsi Mouhijärveltä myös mm. Vammalasta, Hämeenkyröstä, Porista ja Tampereelta.

Lähtö tapahtui klo 18.15 Häijään Nesteeltä paraatiajona poliisipyörän vetämänä, ajettiin ns. Tervamäen lenkki ja letka ajoi kirkonmäen alaparkkipaikalle, jossa pyörät asettuivat kahteen riviin ja jumalanpalvelus alkoi klo 19.00 paikkeilla.

Saarnan piti motoristipappimme Lasse Hautala, musiikista vastasi Vesa Wallenius ja motoristikanttorimme Lasse Hautala, motoristin psalmin luki Carita Malkamäki ja rukouksen piti Kaarina Hevonkorpi-Mäkelä. Jumalanpalvelus pidettiin siis ulkona ja sen jälkeen oli mahdollisuus osallistua kirkossa ehtoolliselle.

Tämän jälkeen väki siirtyi Otamukselle makkaranpaistoon, tarjoilusta vastasi Tuula ja Kari Missilä. Ilta oli lämmin, sateesta ei todellakaan ollut tietoa, makkara ja mehu maistuivat, väki oli iloisella mielellä ja kuulumisia vaihdettiin sekä pyöriä tutkailtiin.

Kameraa tuli räpsyteltyä muutaman kuvan verran;-) Toivottavasti löydät näistä kuvista itsesi sekä kaverisi ja ensi vuonna taas tavataan samoissa merkeissä:

Syyskuussa on tarkoitus pitää ensimmäinen Motoristien kiitoskirkko kuluneesta ajokaudesta ja paikka on sama, Mouhijärven kirkko.

Tervetuloa!